• Home
 • /
 • Beauty
 • /
 • De mooiste zelfbruiner, ook als je zwanger bent

De mooiste zelfbruiner, ook als je zwanger bent

Mijn badkamer ruikt naar onze vakantie op Aruba, vorig jaar. Naar kokos en warmte en zee en zon. Kan je je daar een voorstelling bij maken? Daarnaast ben ik net zo (fake) bruin als toen en dat komt allemaal door de zelfbruiner van Bondi Sands.

Bondi Sands zelfbruiner

Dit Australische merk is nieuw gelanceerd in Nederland en te koop bij mijn favoriete drogisterij Etos (ook via AH.nl!). Ik ben altijd een beetje bang voor zelfbruiners, omdat mijn lichte huid er snel oranje en/of vlekkerig van wordt. Toch is zo’n tintje wel superfijn, dus ik heb Bondi Sands eens geprobeerd. Dit kan overigens veilig als je zwanger bent (zie mijn tips onderaan het artikel).

De zelfbruiner komt uit de fles als een schuim, wat heel fijn en makkelijk verdeelt over je huid. Ik heb hiervoor wel de handschoen van hetzelfde merk gebruikt, ook handig dat je handen dan niet vlekkerig worden. Voor mijn lichte huid koos ik de tint light/medium, maar er is ook de kleur ‘dark’ voor als je wat donkerder bent. Het goedje ruikt dus naar kokos, echt superlekker. Dat vind ik een groot voordeel trouwens, want vaak vind ik zelfbruiners een beetje stinken.

Haastige spoed…

Je huid kleurt meteen van het schuim, dus je ziet goed waar je wel en niet geweest bent. Als je alles hebt ingesmeerd kan je als laatste je gezicht nog even doen. Je hoeft dan niet een nieuw toefje schuim op je handschoen te doen, maar je gebruikt gewoon wat er nog op zit. Daarna moet je een uurtje (tot max. 6 uur) wachten tot je alles af kan spoelen. Begin dus niet met smeren op een haastige ochtend! Ondertussen kan je doen wat je wilt, maar doe wel oude loszittende kleding aan. Of helemaal niets. Het product geeft namelijk wel af in dat uur. Spoel vervolgens je lichaam af onder de douche.

En daar is je prachtig gebruinde huid! Ik vind het resultaat echt heel mooi en natuurlijk. Voor een optimale houdbaarheid smeer je elke dag met de Bondi Sands tanning milk die ook een bruinend effect heeft en je zelfbruiner dus lang mooi houdt.

Tips en weetjes over Bondi Sands

 • Gebruik de zelfbruiner op een schone, droge huid zonder bodylotion of andere producten.
 • Smeer voor een intensere kleur je huid na een half uur nogmaals in.
 • De self tan eraser verwijdert het product, bij vlekken op je huid bijvoorbeeld.
 • De Bondi Sands producten zijn niet getest op dieren.
 • De tanning producten drogen je huid niet uit. Er zit ook aloë vera in.
 • De Bondi Sands zelfbruiner mag je gewoon gebruiken als je zwanger bent, maar check bij twijfel altijd even bij je verloskundige. Als je borstvoeding geeft is het niet aan te raden het product op je borsten te gebruiken.
 • Door hormonen tijdens je zwangerschap kan je huid anders dan anders reageren op producten. Test daarom altijd eerst een klein stukje huid voordat je verder gaat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.