• Home
  • /
  • Beauty
  • /
  • Wonderolie voor je huid, ook als je zwanger bent
Bio-oil huidverzorging

Wonderolie voor je huid, ook als je zwanger bent

Voor mijn gezicht gebruik ik al heel lang olie, ’s morgen en ’s avonds. Voor de rest van mijn lichaam eigenlijk niet, tot ik deze wonderolie testte: Bio-oil.

Trekkerige huid door kou en zwangerschap

Zo’n lange winter als we nu hebben, en hopelijk snel achter de rug hebben, doet niet veel goeds voor mijn huid. Op een gegeven moment wordt m’n huid trekkerig en gaat het jeuken. In mijn gezicht krijg ik rode eczeemplekjes en m’n handen voelen aan als schuurpapier. Niet zo sexy. Het is wel eens zo erg geweest dat ik geen kleding kon verdragen om mijn benen. En ook tijdens mijn zwangerschap had ik ‘last’ van mijn huid, rondom mijn steeds groter wordende buik. Ik heb dan ook vele smeerseltjes en middeltjes geprobeerd, maar er staan er slechts een paar op mijn toplijstje. Zoals deze wonderolie.

Wonderolie die snel intrekt

Bio-oil ken je misschien wel al. Het is een olie die veel gebruikt wordt om littekens te verminderen. Toch doet dit wonderlijke goedje veel meer voor je. Ik mocht het de afgelopen weken testen en dat had ik hard nodig. Ondanks dat ik mijn huid dagelijks verzorg, merkte ik dat het niet genoeg was. Ik smeer altijd met een verzorgende babycrème en als het nodig is voeg ik daar vaseline aan toe. Deze tip gaf de huisarts me en het helpt m’n huid de winter door. Maar de laatste weken, richting de lente, als het af en toe warm is, maar soms ook weer heel koud: dan gaat het mis. Dan merk ik dat crème niet genoeg is. Deze olie hielp wel.

Herstellend en verzachtend

Bio-oil ondersteunt en herstelt de natuurlijke olielaag van je huid met vitamine A en E en natuurlijke plantenextracten uit lavendel, kamille en rozemarijn. Je merkt het meteen en als je het zo’n twee keer per dag gebruikt, dan verdwijnen de jeuk en het trekkerige gevoel snel. En wat ik superfijn vind: de olie trekt snel in.

Bio-oil, ook veilig als je zwanger bent

Helemaal top is dat je de wonderolie ook gewoon mag gebruiken tijdens je zwangerschap. De olie houdt je huid zacht en vermindert striemen. Ook na je zwangerschap blijf je gewoon lekker smeren! Als je een keizersnede hebt gehad is dit ook een fijn product voor op het litteken: voor zachtheid en vermindering van de roodheid.

Het product is verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen en parfumerieën.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.