Verliefd, mama geworden en geëmigreerd in drie jaar

In de rubriek ‘Mooie mama’s‘ geef ik mama’s een plek om hun bijzondere verhaal te delen. Iris (31) trapt af met haar mooie verhaal over hoe de liefde je leven heel snel kan veranderen.

Mooie mama Iris

Het is pas drie jaar geleden dat ik nog als een soort losgeslagen losbol (en dat bedoel ik inderdaad dubbelop) door het leven ging. Ik woonde samen met mijn zus, werkte en deed verder vooral waar ik zin in had. Totdat ik de man van mijn dromen tegen het lijf liep. Vier maanden later woonden we samen, waren we verloofd, had ik mijn baan opgezegd en was ik zwanger. Oeps. Ik zat in een stroomversnelling die niet leek te stoppen, maar wat voelde dit goed. Heel goed.”

“Ik was een losgeslagen losbol drie jaar terug”

“Nu, zo’n drie jaar later is er wat betreft de stroomversnelling niet veel veranderd. Ik ben nu moeder van twee kindjes en we zijn eind 2016 met het hele gezin, inclusief hond, verhuisd naar Kopenhagen. Daar is onze dochter Vlinder geboren. Ik heb inmiddels mijn draai gevonden hier en spreek zelfs al een paar woordjes Deens.

Als iemand mij een paar jaar terug had verteld waar ik nu zou staan, had ik dat de grootste grap ooit gevonden en heel hard gelachen. Eigenlijk moet ik er nu ook wel om lachen. Bizar toch, hoe snel het kan gaan?

Gelukkig vinden mijn familie en vrienden het heel tof dat ik in Kopenhagen woon. Natuurlijk vinden ze het jammer dat ze niet even op de koffie kunnen komen. Maar tot nu toe hebben we al veel bezoek gehad hier, dus ze zijn me nog niet vergeten, haha. Ik ben heel dankbaar dat ze dat voor ons doen. En we facetimen vaak, dat maakt de afstand ook korter.”

Hoe is het om mama te zijn van twee kleine kindjes?

Ik geniet elke dag weer van mijn kindjes, ben zo blij dat ik ze elke dag mag meemaken en dat ik er voor ze ben. Ik zie ze met kleine stapjes groter worden, ze maken hun eigen ontdekkingsreis in de wereld om hen heen. Dat op een afstandje bekijken, vind ik heerlijk.

“Ik leer heel veel van mijn kindjes”

Tuurlijk zijn er momenten dat ik ze even buiten wil zetten (wat trouwens heel normaal is in de Deense samenleving, haha), maar ik leer ook veel van mijn kindjes. En over mezelf trouwens. Ik vind het heel leuk om moeder te zijn en ik word blij van Stef en Vlinder.

Wat ik lastiger vind is multitasken en plannen. Ik snap niet hoe andere moeders dat doen: werken, huishouden, mama zijn en ook nog even me-time pakken. Als het even mee zit, pak ik zelf nog wat uurtjes slaap mee, dat heeft dan echt mijn prioriteit. En als de kinderen slapen doe ik de administratie of wat dingen in het huishouden. En dan is er ook nog een hond die graag een groot rondje loopt…

Heb je nog wel eens een momentje voor jezelf?

Als ze slapen, haha. Nee, eigenlijk neem ik niet zo vaak me-time, ik hecht daar ook niet zoveel waarde aan. Ik vind het namelijk ook fijn om mijn man nog even te zien als hij ’s avonds thuis komt van zijn werk. Soms laat ik de boel de boel en laat ik hem subtiel weten dat ik even weg ben. Dan neem ik de tijd om lekker lang te douchen of ga ik in mijn eentje boodschappen doen. Wat ik ook heerlijk vind, is als ik buiten loop met de hond, Stef in de kinderwagen en Vlinder in de draagdoek. Vaak bel ik dan met een vriendin. Van die momentjes kan ik echt genieten.

Zou je snel nog een kindje willen?

Haha, ja.

Wat kunnen andere mooie mama’s van jou leren?

Ik denk altijd in mogelijkheden en dat wil ik al mijn kinderen meegeven. Ik wil dat ze weten dat ze kunnen zijn wie ze willen zijn en dat ze handelen naar hun hart. Dat is ook wat andere mama’s van mij zouden kunnen leren. Ik doe heel veel op gevoel, zonder al die informatie en regels uit boeken en op internet. Maar deze levensstijl moet wel bij je passen.”

Wil jij ook je verhaal vertellen? Neem dan contact op met Mommy and the City.

BewarenBewaren

2 Comments

Geef een reactie