• Home
  • /
  • Interieur
  • /
  • Een kleine baby- of kinderkamer inrichten doe je zo

Een kleine baby- of kinderkamer inrichten doe je zo

Is er een baby op komst of wil je gewoon een nieuwe kinderkamer voor je mini? En heb je niet heel veel ruimte, maar wel een fijn plekje waar je kindje kan spelen en slapen? Misschien heb je dan wat aan mijn tips voor het inrichten van een kleine babykamer of kinderkamer.

5x tips voor een kleine babykamer of kinderkamer

Sinds wij verhuisd zijn naar de andere kant van Amsterdam, heeft Lev zijn eigen slaapkamer. Het is niet groot, maar groot genoeg voor hem om lekker in te slapen en om te kunnen spelen. Ik houd ervan als een (kleine) ruimte licht en ruimtelijk oogt en met dat uitgangspunt heb ik Lev zijn kamer ingericht. En dat kan jij ook, als je rekening houdt met de volgende tips!

1. Lichte en rustige basis

Als je een kleine kamer hebt in te richten en je wilt een ruimtelijke en lichte plek, kies dan voor een of twee basistinten waarmee je de hele kamer inricht. Zoals je ziet heb ik gekozen voor naturel (hout) en wit. Op deze manier blijft de ruimte rustig en kan je ‘m verder aanpassen in de stijl die je mooi vindt. Of in een bepaald thema. De vloer van Lev zijn kamer is van hout, geolied in een natuurlijke tint. De muren zijn strak gestuukt en wit geverfd. De kast is van wit hout, net als zijn bedje. Dit was het uitgangspunt voor de rest van zijn kamer.

2. Houd vast aan één thema

Lev is gek op dieren, ik ook overigens. Daarom hebben we gekozen om zijn kinderkamer een dierenthema te geven: overal waar je kijkt, zie je beestjes. Kek Amsterdam heeft muurstickers van dieren die levensecht lijken, daar hebben we een muur mee beplakt. Ik koos voor een lynx, een wasbeer, daarbovenop een roodborstje, dan een chinchilla, een vos en bovenop de kast zit een musje. Op de grond ligt een speelkleed met wereldkaart en dieren. Aan de muur boven Lev zijn bedje hangen twee grote dierenkoppen: een ijsbeer en een tijger. En verder vind je overal in zijn kamertje knuffels. Als je kiest voor een bepaald thema geeft dat je een houvast met het vinden van leuke decoratie en accessoires. En het zorgt voor eenheid en rust als alles bij elkaar past.

3. Ga voor een grote eye catcher

Een kleine kamer kan niet alles hebben: én een opvallende vloer, én een gekleurde wand, én een hip behangetje. Kies daarom voor een of hoogstens twee grote eye catchers. In Lev zijn kamer is dat de houten vloer. Wil je toch wat meer kleur? Ga dan voor een kleurenthema, bijvoorbeeld pastel, regenboog of een bepaalde kleur die je mooi vindt. En pas daar de accessoires, het beddengoed en bijvoorbeeld leuke posters op aan.

4. Kies je meubels zorgvuldig

Onze commode is klein, maar fijn. Zonder lades, maar met een aantal bakken waar je spullen in op kan bergen. Niet iedereen zal de commode praktisch vinden, maar ik vind het juist fijn dat je alleen de spullen die je echt nodig hebt bij de hand hebt. En de rest zit mooi verstopt achter de deuren van de grote houten kast van Woood. Het babybedje komt van Ikea en past bij het geheel vanwege de simpele uitstraling.


5. Ga voor accessoires die bij elkaar passen

Als je de accessoires aanpast aan het thema, krijg je een geheel. Is monochroom je thema? Koop dan zwarte en witte accessoires. Of heb je net als Lev een dierenthema? Zet dan allemaal leuke knuffels en dierenboeken neer. Als je er maar voor zorgt dat het niet te vol, te druk en te rommelig wordt. Dan kan je mini fijn spelen in zijn of haar eigen kinderkamer.

Heeft jullie kinderkamer een bepaald thema? Laat het weten in de comments, als inspiratie voor anderen!

BewarenBewaren

One Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.