Is dit de beste zonnebrandcrème voor je kindje?

Terwijl ik dit schrijf zit ik in mijn tuin, want die heb ik sinds we verhuisd zijn naar de overkant (Amsterdam-Noord). Onder een parasol, dat wel. En met een hoedje op en alles wat bloot is voorzien van een laag zonnebrandcrème. Yep, altijd driedubbel beschermd tegen de zon vanwege mijn lichte huid.

Wat dan weer niet zo handig is, is dat ik nogal vergeetachtig ben. Met als resultaat dat ik regelmatig ergens een drogist binnenloop voor een tube zonnebrandcrème, omdat ik dat weer niet bij me heb. En al helemaal nu ik vaak samen met Lev op pad ben, die met net zo’n lichte huid als zijn mama gezegend is.

Zonnebrandcrème die tien uur lang werkt

Gelukkig kom ik met mijn baan nogal eens in aanraking met nieuwe producten, zoals P20. Een zonnebrandproduct dat je alleen in de ochtend hoeft aan te brengen. Dit werkt vervolgens 10 uur lang op je huid. Hallo! Waarom wist ik dit niet eerder? Dat had me een hoop gedoe, gezucht en geld bespaard.

P20 zonnebrandcrème

Hoe werkt P20?

Dat vroeg ik mezelf meteen af, want ik vond het toch een beetje eng om maar een keer te smeren in die felle zon. Komt ‘ie:

  • Je smeert je in de ochtend goed in, niet te dun. Laat dit ongeveer een kwartier drogen, voordat je je kleding aantrekt. Nu ben je 10 uur lang beschermd, zelfs als je tussendoor een paar keer in het water gaat.
  • Het is nu niet de bedoeling dat je de hele dag op het strand gaat liggen bakken, no no! Tussen 12:00 en 15:00 uur blijf je uit de zon en zoek je een lekker schaduwplekje op.
  • Wat betreft je kindje: goed smeren, laten drogen en dan pas aankleden. En het liefst gewoon niet in de zon. Ik doe Lev ook altijd nog een petje op.

Welke SPF (factor) kies je?

Zelf smeer ik altijd met SPF 50, omdat dit de hoogste is en dus het beste beschermd. Of is dit niet zo? Dermatoloog Bas Wind van het OLVG legt uit dat de factor aangeeft hoe lang je beschermd bent tegen verbranding. Voor factor 50 is dit dan 50 x 10 minuten. Toch is het verschil tussen SPF 30 en SPF 50 minimaal. Wat wel heel belangrijk is, is dat je niet alleen smeert tegen verbranding (UVB straling), maar ook tegen UVA straling. Schade aan je huid door deze straling zie je niet direct, maar later wel. Je huid verouderd sneller als je niet beschermd bent tegen deze straling en je hebt meer risico op het krijgen van huidkanker. Dit laatste is nu zelfs de meest voorkomende vorm van deze ziekte in Nederland…

P20 zonnebrandcrème

P20 getest: yay / nay?

Lev en ik zijn afgelopen week naar een strandje geweest en toen heb ik P20 natuurlijk getest. Niet op Lev, dat vond ik nog een beetje spannend. ’s Morgens na het douchen bracht ik de spray met SPF 50+ aan. De crème voelt aan als een soort gel en het smeert daardoor ook makkelijk uit. Je hebt wel veel van het product nodig. Ik vind het wat plakkerig aanvoelen, maar dat is vaak zo met zonnebrandcrème. Een misschien wat gekke gewoonte van mij is dat ik altijd eerst mijn make-up aanbreng en me dan pas aankleed. Maar nu kwam deze gewoonte goed van pas: kon de crème lekker intrekken. Make-up done, huid voelt minder plakkerig, op naar het strand!

Het voelt wat onwennig om niet elk uur opnieuw te smeren, maar ik houd vol. Met goed resultaat: ik ben aan het einde van de dag niet verbrand. En ik ben zelfs nog twee keer in het water geweest. Daarnaast wil ik ook nog even benadrukken dat mijn gevoelige huid goed reageerde op het product.

Mijn conclusie is dan ook dat ik verrast ben door dit product en dat ik nieuwsgierig ben naar de andere producten uit de collectie. En ik neem de zonnebrandcrèmes van P20 ook mee als ik op vakantie ga, want hoe fijn is het als je jezelf en je kindje per dag maar een keer in hoeft te smeren?

Spon.

13 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.