• Home
 • /
 • Mama
 • /
 • 9X dingen die je als moeder opeens doet

9X dingen die je als moeder opeens doet

Dat je leven verandert als je moeder bent geworden, is een ding dat zeker is. Je komt in een totaal andere wereld terecht en je leert ook een heel andere versie van jezelf kennen. Een versie die dingen doet die je van tevoren nooit had kunnen bedenken…

Dingen die je doet nu je moeder bent

 1. Aan de luierbillen van je baby ruiken. Of je nu op een verjaardag bent, middenin een hippe koffietent zit of in de supermarkt staat: ruiken aan de billen van je baby, om erachter te komen of je mini een poepluier heeft, is opeens de normaalste zaak van de wereld voor je.
 2. Jezelf de hele tijd mama noemen. Vanaf het moment dat je baby geboren is, begin je hiermee. Wie weet wanneer dit weer over gaat, mag het zeggen.
 3. Huilen om niets. Voor het mama-tijdperk stond je bekend als de ijskoningin die nooit huilde, nu huil je om niets. Om een kinderliedje dat je herkent uit je jeugd, om een Instagram foto van een pasgeboren baby en om een lief berichtje van een vriendin. Lang leve waterproof mascara.
 4. Praten tegen je kindje. De hele dag, waar je ook bent. In de supermarkt word je meer dan eens raar aangekeken als je weer ‘in jezelf’ aan het praten bent. Ach, het is goed voor de taalontwikkeling van je baby zullen we maar zeggen.
 5. Spieken in kinderwagens. Nieuwsgierig, maar niet te opvallend, spiek je regelmatig in de kinderwagens van andere mama’s en papa’s. Gewoon, om even te kijken naar de baby die erin ligt.
 6. Elke dag, ook in het weekend, lachend opstaan om 7 uur. Ok, niet áltijd sta je lachend op, maar meestal wel. Genietend van het vrolijke toetje van je baby.
 7. Je haar in een knot dragen (en dus praktisch boven mooi verkiezen). Ik weiger mijn haar te knippen, maar man man man: ik begrijp moeders met kort haar zo goed nu! Ik snap gewoon wat ze doet besluiten om het maar gewoon af te knippen.
 8. Blij worden van Pampers in de aanbieding. Of spenen of flessen of billendoekjes. Eigenlijk word je blij van elke aanbieding die met je baby te maken heeft.
 9. Meezingen met Woezel en Pip. Of andere liedjes waar je kindje graag naar luistert. Je kent de complete afspeellijst uit je hoofd en zingt ze dan ook lekker mee.

Welke dingen doe jij nu je moeder bent?

2 Comments

 • dees

  7 juli 2017 at 09:32

  leuk en herkenbaar alleen van het haar niet. niet mega kort kapsel dat nooit maar een wat langere bob maar kan het dus niet in een staart wat nadeel is want moet dus altijd wel iets aan mijn haar doen dus soms denk ik echt had ik maar wat langer haar weer dan is het hup in staart of knot en klaar ….maar dit staat me net wat leuke 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.